Bu kek çok ama çok kolay olduğu için neyseki becerebiliyorum. Hatta bazen kabarmadığı da olmuyor değil.O kadar kötüyüm yani yemek, kek, börek konusunda maalesef. :(
Öncelikle üç adet yumurtamızı geniş bir kaba kırıyoruz. Ardından sırasıyla şeker, şekerli vanilin ve sıvıyağı da içine koyup bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurdumuzu da içine koyduktan sonra krema gibi bir yapıya ulaşana kadar çırpıyoruz. Unumuzu eledikten sonra kabartma tozuyla birlikte ekliyoruz. Koyu bir kıvama gelene kadar un ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak da üzüm ve cevizi koyup tamamen karıştıklarına emin olana dek nazik bir hareketle karıştırıyoruz. Kekimizin hamurunun koyu kıvamlı olması çok önemli. Bir kaşık yardımıyla hamurdan biraz alıp geri bıraktığımızda geri karışmaması gerekiyor. ( Umarım ne demek istediğim anlaşlılmıştır).
İllaki benim gibi yemek becerisi olmayan başka insanlar da verdir diyerek bu kekin tarifini sizlerle paylaşacağım. Kendisini az önce yaptım ve çok şükür başına bir iş gelmedi. :))
İhtiyacımız olan malzemeler;
- 1 su bardağı yoğurt
- Üç yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin ve kabartma tozu
- İsteğe göre ceviz ve kuru üzüm
Yapılışı:

Tüm bunları yaptıktan sonra daha önceden yağladığımız kek kalıbımıza aktarıp kalıbın içinde bir iki kez yerine yerleşmesi için sallıyoruz. ( Tabiki hafif bir şekilde).
150 dereceye getirdiğimiz fırına yerleştiriyoruz ve kahverengi bir tona gelene dek pişiriyoruz. İçinin pişip pişmediğini de kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdanımız temiz çıkarsa içi pişmiş demektir. Daha sonraysa düzgün bi şekilde istediğimiz bir tabağa kalıbımızı ters çevirip kekimizi kalıptan çıkarıyoruz. Kalıbımızı ters çevirdikten sonra eğer soğuk bir bezle silersek daha düzgün çıkmasını ve parçalanmamasını sağlayabiliriz. Dilersiniz beş dakika kadar ıslak bezi üzerinde bekletebilirsiniz.
Tüm bunları yaptıktan sonra ise sonunda kekimizi dilimleyip, servis edip, afiyetle yiyebiliriz. Ben kek dilimimi annemin yaptığı kiraz reçeliyle süsledim. Bu kısım tamamen kendi yaratıcılığınıza kalmış. Vanilyalı dondurma ve ayva reçeli eşlliğinde de muhteşem oluyor benden söylemesi.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder